Noosa Sheraton

2011-2013 - Noosa Sheraton Resort & Spa renovation, Noosa, Queensland

Renovation of hotel rooms, porte cochere and Hasting St restaurant

Client brief

  • Create a new design concept for the hotel rooms and bathrooms reflecting the natural beauty of Noosa, the local bushland and celebrate indigenous art
  • Refresh the entry porte cochere and entire building fabric
  • Provide new design concept for Cato’s restaurant change to Noosa Beach House featuring celebrity chef Peter Kuravita
Project Team
Client
Noosa Sheraton
Role
Project Principal & co-designer (Woods Bagot Dubai)

Noosa Sheraton is an iconic 5 star resort and spa located on the famous Hasting Street strip in Noosa, Qld. The rooms are the largest 5 star hotel rooms in Australia at 55m2, but they had not been renovated since the 1980’s and were in need of a major refresh.

As part of the Woods Bagot design team, we wanted to bring a bit of Noosa into the interior design and the beautiful Pandanus Trees that are prevalent around the Sunshine Coast inspired the specially made carpet that was created for the project.

Neutral colours and timber were then introduced to provide a feeling of calm and peace in the guest rooms and suites. A splash of burnt orange in the loose furnishings provided the right amount of contrast without overtaking the central design hues. Indigenous art work was also integrated into the rooms with two art pieces to each room.

New tropical plants were selected for the planters at each balcony, providing a lush feeling across the resort and also some privacy to the balconies.

Cato’s restaurant was rebranded as the ‘Noosa Beach House’ and celebrity chef Peter Kuravita had input into the new design of the hasting street bar and restaurant with a new timber slat entry structure defining the restaurant new entry location.

The porte cochere vehicular hotel entry was also renovated and again timber was introduced with the white theme to provide a welcoming first impression to the resort. Due to the reception and conference facilities being renovated previously, key to the overall success of the renovation was to tie in all the different elements of the hotel so that the finished product appeared to have been all completed at the one time. We were successful in achieving this by continuing the white walls, stone features and timber palate with lush greenery and not introducing too many or conflicting materials and colours.